Zweedse rookie Lingmerth leidt in Players Championship golf
Foto: EPA

Op het Players Championship (PGA/7.228.730 euro) in Ponte Vedra Beach (Florida) kon de derde ronde door hevig onweer niet volledig worden afgewerkt. De Zweedse rookie David Lingmerth staat voorlopig aan de leiding.

Nadat het toernooi enkele malen moest stilgelegd worden wegens dreigend onweer en hevige windstoten, konden acht spelers, bij wie zes uit de top-10, hun ronde niet compleet afwerken. Zo moeten de ex-kampioenen Tiger Woods, Sergio Garcia en de Zweed Henrik Stenson, die samen de tweede plaats bekleedden, nog een viertal holes afwerken.

Het trio telt echter twee slagen achterstand op David Lingmerth, die na zeventien van de achttien holes met een score van twaalf onder par achter zijn naam staat.

De 25-jarige uit het Zweedse Tranas, die overigens in Florida woont, won vorig seizoen zijn eerste toernooi op de Web.com Tour, het Neediest Kids Championship, waarmee hij in de top-10 van het eindklassement eindigde en zijn PGA tourkaart verdiende voor het seizoen 2013. Dit seizoen werd hij al tweede tijdens de Humana Challenge.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in