De zoekactie door de politie zondag naar de vermiste jongens Ruben en Julian, in het Limburgse Geulle, heeft niets opgeleverd. De politie zette de zoekactie op touw naar aanleiding van 'nieuwe informatie'.

Welke informatie dat is, wilde de politie nog niet kwijt. In Geulle werd gezocht in de omgeving van de Kleivelderweg, waar onder meer een visvijver is. Maandag wordt die verder onderzocht.

Deze keer werd gezocht door een grote groep van onder meer militairen en mariniers, een politiehelikopter en speurhonden. Geulle, dat net over de grens met Nederland ligt, ligt ook vlak bij Beek. Daar is de vader maanddagavond nog gesignaleerd bij een onbemand tankstation.

De jongens (7 en 9) zijn maandagavond voor het laatst gezien. Daarna ontbreekt ieder spoor. Sindsdien is er met man en macht gezocht naar sporen van de twee. De vader werd dinsdagochtend dood gevonden in Doorn bij Utrecht. Hij had zelfmoord gepleegd.

De route die de vader heeft gereden is deels bekend. Maandag om 22.18 uur was hij bij het tankstation, en goed een halfuur later is zijn gsm in de omgeving van die plaats waargenomen. Vanuit Limburg is hij mogelijk over de A73 richting Doorn gereden.

Het is nog steeds onduidelijk of de jongens op die route bij hem in de auto zaten of niet. De politie vraagt nog steeds om informatie over de route en is op zoek naar camerabeelden van die route. De al verkregen beelden hebben vooralsnog niet geleid tot de vondst van de jongens.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in