Microsoft wil iTunes op Windows 8
Foto: microsoft
iTunes, de multimediasoftware van Apple, is een van de grote afwezigen in de Windows Store voor Windows 8. Daar zou Microsoft graag verandering in zien, maar Apple lijkt niet gehaast.

De iTunes-software van Apple bestaat wel al voor de desktopversie van de nieuwe Windows 8, maar Microsoft zou graag ook een echte Windows 8-app van iTunes hebben, in een aangepast jasje.

Tami Reller, bij Microsoft verantwoordelijk voor de marketingstrategie van Windows, zegt in een interview met CNN dat de voorbije tijd al vaak pogingen zijn ondernomen om Apple te overtuigen van het nut van een iTunes-app voor Windows 8. 

Maar veel lijkt dat niet uit te halen, en Reller zegt dat zo'n app er niet meteen zit aan te komen. Aan technologiesite The Verge zeggen verschillende Microsoft-werknemers dat iTunes een van de meest gezochte apps in de Windows Store is.

Waarom Apple geen plannen heeft met een iTunes-app voor Windows is niet meteen duidelijk. Vermoedelijk wil het niet actief meewerken aan de populariteit van Windows-tablets, die rechtstreekse concurrentie zijn voor hun iPad. Microsoft is overigens in hetzelfde bedje ziek: Office-apps zoals Word en Excel voor iPad laten ook op zich wachten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in