PREMIER LEAGUE. Lukaku niet beloond, Wigan mist unieke kans
Foto: Belga
Manchester City en Wigan, zaterdag de twee finalisten van de FA Cup, kwamen vanavond in actie in de Premier League tegen respectievelijk West Bromwich en Swansea. Een veredeld B-elftal van City won, een in puntennood verkerend Wigan verloor en zag zijn kansen op redding serieus slinken.

Geen Vincent Kompany bij Manchester, dat een heel aantal sterren liet rusten voor zaterdag. Romelu Lukaku liet het niet aan zijn hart komen en begon sterk aan de partij. Binnen de vijf minuten waren de bezoekers driemaal gevaarlijk en telkens via de Rode Duivel. Een schot voorlangs was het gevaarlijkste.

Er waren maar weinig toeschouwers opgedaagd en het spel verwaterde met de animo. Tot Tevez wakker schoot met eerst een knal nipt over en dan eentje op de lat. Dzeko veegde uiteindelijk in de 34ste minuut de nul van het bord na een knappe counter via alweer Tevez. Milner trof nog de paal en aan de overkant was Lukaku op snelheid nog gevaarlijk maar doelman Hart was attent.

Ook na rust startte West Brom het sterkst maar Rosenberg trof op vrijschop de lat. De wedstrijd kabbelde daarna naar het einde en de zege van City kwam nooit echt in gevaar. Een schuchter slotoffensief van de thuisploeg leverde geen tweede treffer op. Door de zege is Manchester City nu zeker van een plaats bij de eerste drie en dus ook van rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League.

(Nog) geen Great Escape

Voor Wigan stond er veel meer op het spel. Mits winst kon Wigan, dat als 18e op een degradatieplaats stond met nog twee speeldagen te gaan, aansluiting vinden met het trio Sunderland, Newcastle en Norwich.

En Wigan leek te zullen slagen in de zoveelste 'Great Escape' met een treffer van Espinoza vlak voor rusten. Meteen erna stelde Angel Rangel wel gelijk maar McCarthy bracht Wigan weer op voorsprong. Shechter trapte nog voor het uur echter de 2-2 tegen de netten en Tiendalli velde het harde (en definitieve?) verdict, Wigan blijft zo immers steken op een degradatieplaats.

Uitslagen:

Manchester City -West Bromwich 1-0
Wigan - Swansea 2-3

Stand:

1 Man United 85
2 Manchester City 75
3 Chelsea 68
4 Arsenal 67
5 Tottenham 65
6 Everton 60
7 Liverpool 55
8 West Bromwich 48
9 Swansea 46
10 West Ham 43
11 Stoke 41
12 Fulham 40
13 Aston Villa 40
14 Southampton 39
15 Norwich 38
16 Newcastle 38
17 Sunderland 38
18 Wigan 35
19 Reading 28
20 QPR 25