Leverkusen-manager: 'De Bruyne als opvolger van Schurrle'
Kevin De Bruyne Foto: Belga
Dortmund en Bayer Leverkusen vechten momenteel om Kevin De Bruyne. Dat heeft Wolfgang Holzhauser, general manager van Leverkusen vandaag nog eens expliciet toegegeven. De Duitse club ziet in De Bruyne de ideale opvolger voor Andre Schurrle, die naar Chelsea zou vertrekken.

 'Schurrle heeft waarschijnlijk al een pre-contract getekend bij Chelsea', aldus Holzhauser. 'Het komt er nu op aan of we hem laten vertrekken. We hebben een concreet bod binnen van Chelsea. Daar denken we over na. Maar geld alleen is niet belangrijk. We moeten ook een goed alternatief hebben voor hem.'

Dat alternatief is Kevin De Bruyne. De belangstelling van Leverkusen in de Rode Duivel, die momenteel door Chelsea wordt uitgeleend aan Werder Bremen, is niet nieuw. 'Er moet nog gepraat worden tussen Chelsea en De Bruyne. Het ziet er naar uit dat Dortmund een flink bod (zo'n 17 miljoen euro, nvdr.) op Kevin heeft gedaan. Maar volgens onze informatie wil Chelsea hem niet verkopen, maar enkel uitlenen', aldus Holzhauser.

Kevin De Bruyne is aan een schitterend seizoen bezig bij Werder Bremen. De club staat echter pas op de veertiende plaats in de Duitse Bundesliga en onze landgenoot heeft eerder al te kennen gegeven volgend seizoen naar een team te willen dat in de Champions League uitkomt. Leverkusen is zeker van een plaats op het kampioenenbal, want het kan in Duitsland niet meer van de derde plaats gestoten worden. 

Ook Dortmund blijft een serieuze optie voor de 21-jarige middenvelder. De tweede uit de Bundesliga en Champions League-finalist zoekt een opvolger voor Mario Götze, die naar Bayern München verkast.