PSG-directeur Leonardo voor onbepaalde tijd geschorst
Foto: AFP

De Braziliaan Leonardo, technisch directeur bij PSG, is dinsdag voor onbepaalde tijd geschorst door de Disciplinaire Commissie van de Franse voetballiga LFP. De schorsing komt er na het gedrag van Leonardo tijdens de Ligue 1-wedstrijd tegen Valenciennes op zondag (1-1).

Leonardo liep in de catacomben van het stadion opvallend fors tegen scheidsrechter Alexandre Castro aan. “Omwille van de ernst van de feiten is er beslist om Leonardo voor onbepaalde tijd te schorsen, en dat vanaf 8 mei 2013”, zegt de LFP in een persbericht.

Tijdens zijn schorsing mag de Braziliaan niet op de bank zitten of in de kleedkamers komen. Ook mag hij geen officiële functies meer uitoefenen. Over de duur van de schorsing werd nog geen beslissing genomen.

Leonardo ontkent dat hij de ref met opzet omverliep: ‘Ik wachtte hem op om er mee te praten. Op het moment dat meneer Castro voorbijliep kreeg ik een zetje van een ploegverantwoordelijke. Daardoor raakte ik de scheidsrechter ongewild. Dat is te zien op de beelden als je ze vertraagt.’

De hele heisa kwam er zondag na de uitsluiting van PSG-speler Thiago Silva, die daardoor overigens voor twee speeldagen geschorst is.