Roger Federer wil John McEnroe evenaren
Foto: EPA

Het hoge woord is eruit voor Roger Federer (ATP-2). Dinsdag gaf de Zwitserse nummer twee van de wereld toe dat hij de cijfers van John McEnroe, die maar liefst 77 toernooien won in zijn carrière, najaagt. Federer staat op 76 titels en heeft dus nog maar één toernooizege nodig.

‘Het zou geweldig zijn om de 77 zeges van McEnroe te evenaren. Hij heeft heel veel bijgedragen aan de tennissport’, verklaarde Federer op het ATP-toernooi in Madrid. De Zwitser won er dinsdag vlotjes zijn eerste partij. Tegen de Tsjech Radek Stepanek (ATP-48) werd het 6-3, 6-3. Het was de eerste zege in twee maanden tijd voor Federer, die niet meer speelde sinds hij in maart in de kwartfinales van Indian Wells van Rafael Nadal (ATP-5) verloor.

‘McEnroe is het tennis zelfs na zijn carrière blijven beleven. Dat deed hij als commentator, of als speler op het veteranencircuit. Of zelfs door mee te doen aan initiatieven ter promotie van de sport’, ging Federer voort.

Het record van Jimmy Connors is nog veraf voor Federer. De Amerikaan won in zijn carrière namelijk 109 toernooien. De Tsjech Ivan Lendl volgt met 94 titels. John McEnroe staat met zijn 77 zeges op de derde plaats.

Wat Grand Slams betreft is Federer wel al absoluut recordhouder. Zijn palmares telt er zeventien, dat zijn er drie meer dan de Amerikaan Pete Sampras.