Bond neemt nu ook Oudenaarde zege af en redt zo Heist
Heist dan toch gered Foto: Kms

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag beslist tweedeklasser Oudenaarde geen punten te schenken voor haar forfaitzege tegen WS Woluwe. Daardoor wordt Oudenaarde in extremis veroordeeld tot play-offs en is concurrent Heist gered.

Op 16 april kende de Commissie een 5-0 forfaitzege toe aan Oudenaarde: White Star stelde in de wedstrijd tussen de twee ploegen immers een speler zonder licentie op (Arthur Bacquet). De drie punten bleken cruciaal onderaan in het klassement in tweede klasse.

Toch komt de Geschillencommissie nu op haar beslissing terug. Vorige week was immers ook al beslist dat bij een soortgelijke situatie in de wedstrijd tussen Kortrijk en Bergen geen punten toegekend zouden worden.

Door het puntenverlies moet Oudenaarde als 17de in de stand uiteindelijk toch deelnemen aan de play-offs met de derdeklassers. Zowel Oudenaarde als Heist hebben na het aftrekken van de overwinning 30 punten en acht overwinningen, maar Heist heeft een beter doelpuntensaldo.

Toch kan Oudenaarde nog in beroep gaan tegen de beslissing. Toch is de puntenaftrek mogelijk zelfs niet van belang: als Boussu Dour op 16 mei haar licentie voor eerste en tweede klasse niet krijgt, zowel Oudenaarde als Heist alsnog gered zijn. Dan wordt Sint-Niklaas, dat laatste eindigde in tweede klasse, de rechtstreekse degradatie bespaard en neemt het deel aan de eindronde.