Belgische hockeyploeg boekt opnieuw ruime zege
Sebastien Dockier Foto: Photo News

De Belgische nationale mannenhockeyploeg, negende op de wereldranglijst, heeft dinsdag Schotland (IHF 23) verslagen met 7-1. Dat gebeurde in de tweede wedstrijd van de tweede ronde van de World League in Saint-Germain-en-Laye, in de buurt van Parijs.

Bij de rust stond het al 4-1. Sébastien Dockier en Tom Boon scoorden elk twee keer. Het is de tweede overwinning voor de Red Lions nadat ze maandag in de openingswedstrijd Portugal (IHF 50) verpletterden met 19-0.

De Schotten leden tegen België al hun tweede nederlaag. Maandag verloren ze met 5-3 van Canada (IHF 14).

De ploeg van bondscoach Marc Lammers speelt donderdag nog tegen Frankrijk (IHF 17), zaterdag tegen Canada en zondag tegen Polen (IHF 19).

Het toernooi in Saint-Germain-en-Laye is het derde van de tweede ronde van de World League. De winnaar van deze groep plaatst zich voor de halve finales. De hoogst gerangschikte tweedes van alle toernooien van de tweede ronde van de World League stoten ook door naar de derde ronde, waar er tickets te verdienen vallen voor het WK 2014 in het Nederlandse Den Haag.

Eerder waren er al toernooien in het Indiase New Delhi (waar India en Ierland zich plaatsten voor de derde ronde) en in het Braziliaanse Rio de Janeiro (geplaatst: Argentinië en Zuid-Afrika). Het laatste toernooi vindt op 27 mei plaats in het Russische Elektrostal. Alle geplaatste teams voegen zich bij de eerste acht landen op de IHF-ranking voor de halve finales in juni in het Nederlandse Rotterdam en in het Maleisische Johor Bahru.