Staelens ook volgend seizoen bij Cercle
Foto: BELGA

Lorenzo Staelens en Cercle Brugge hebben een mondelinge overeenkomst over een contractverlenging. ‘Wat er ook gebeurt, ik blijf volgend seizoen bij Cercle’, bevestigde Staelens dinsdag in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel.

‘Binnenkort heb ik met de club een afspraak om de details van de overeenkomst af te ronden. Zo is ook de contractduur bijvoorbeeld nog niet bepaald’, aldus Staelens.

De 49-jarige Staelens nam begin april over bij de Vereniging na het ontslag van Foeke Booy. Voordien was hij er als assistent-coach aan de slag. Cercle was in de reguliere competitie op de laatste plaats geëindigd en stond na een speeldag in Play-Off III zes punten achter op Beerschot. ‘Lorre’ gooide het roer echter om in Brugge en Cercle won zowaar Play-Off III, waardoor Beerschot rechtstreeks zakte. Cercle speelt op dit moment nog de eindronde met drie tweedeklassers, in de hoop ook voor volgend seizoen eersteklassevoetbal te verzekeren. Maar zelfs als dat niet lukt, blijft Staelens dus trainer van Cercle.

Zondag won de Vereniging op de openingsspeeldag alvast overtuigend met 0-3 op het veld van Moeskroen-Péruwelz. Donderdag werkt Cercle in het Koning Boudewijnstadion bovendien de Bekerfinale af tegen Racing Genk.