De Italiaans-Britse ex-renner Max Sciandri heeft besloten om niet in te gaan op het aanbod van de Italiaanse wielerbond om bondscoach van de Italiaanse ploeg te worden.

Sciandri opteert ervoor om sportdirecteur te blijven bij BMC, maakte het team van wereldkampioen Philippe Gilbert dinsdagmorgen bekend.

’Dit was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit moest nemen omdat het toch om een belangrijke functie voor je land gaat’, aldus Sciandri in een persbericht. ’Ik besliste om het aanbod van de wielerbond naast me neer te leggen omdat ik hier bij BMC met een geweldig team kan werken’, klinkt het bij Sciandri, die voor de start van de Giro zijn beslissing aan bondsvoorzitter Renato Di Rocco meedeelde. ’Jammer genoeg komt het aanbod op een slecht moment, ik wil mijn projecten hier afmaken’, stelde Sciandri, die zich bij BMC ook bezighoudt met de jongere renners.

‘We begrijpen dat het voor Max een bijzonder moeilijke beslissing was, maar we zijn blij dat hij gekozen heeft om bij de BMC-familie te blijven’, verklaart algemeen manager Jim Ochowicz.

De 46-jarige Sciandri is sinds 2011 in dienst bij BMC. Hij was de topkandidaat om Paolo Bettini op te volgen als Italiaans bondscoach, die zich zelf meer op de ontwikkeling van jongere renners wil toeleggen. Begin dit jaar had tweevoudig wereldkampioen Bettini Sciandri zelf nog voorgedragen als zijn opvolger.