Club bereidt zich voor op vertrek Bacca
Foto: BELGA

Club Brugge houdt meer en meer rekening met een vertrek van Carlos Bacca deze zomer. Clubs uit heel Europa sturen hun beste scouts naar Brugge. FC Sevilla manifesteert zich voorlopig het nadrukkelijkst.

Is Carlos Bacca aan zijn laatste maanden bezig bij Club Brugge? De kans zit er in voor wie het lijstje scouts overloopt dat zich week na week op de wedstrijden van blauw-zwart meldt. Wolfsburg en Southampton zijn vaste klant en lijken de bewegingen van de Colombiaan met meer dan gewone aandacht te volgen. Ook Fulham en Valencia bekeken de topschutter van de Jupiler League al. Maar de meest opvallende aanwezige tegen Lokeren was Ramón Rodríguez Verdejo, alias ‘Monchi’, de sportief directeur van Sevilla.

‘Als Monchi persoonlijk komt scouten, wil dat zeggen dat Sevilla heel erg geïnteresseerd is’, zegt een goedgeplaatste bron uit Spanje. De Zuid-Spaanse club bereidt zich voor op een vertrek van zijn topschutter Alvaro Negredo, een international die voor 25 miljoen euro naar Tottenham zou kunnen verhuizen. Als Negredo voor die som weggaat, is er meteen geld vrij om Bacca binnen te halen.

Bacca’s manager, de Spanjaard Miguel Angel Vara, bevestigt dat zijn speler door verschillende clubs wordt gevolgd.

Groot bedrag

‘We weten dat er interesse is, maar ook dat er nog geen sprake is van een concreet bod’, zegt Vara. ‘Grote clubs zitten voor Carlos in de tribune. Van Club hebben we de garantie gekregen dat het wil meewerken aan een transfer als er een groot bedrag op tafel komt.’

Hoe groot een ‘groot bedrag’ is, wil voorlopig niemand zeggen. Club Brugge rekent allicht op het groot lot, maar wil zich niet vastpinnen op een som. ‘Toen Carlos in april voor een jaar bijtekende (tot 2016, red.), is toegezegd dat we ons bij een big offer redelijk zouden opstellen’, zegt sportief manager Arnar Gretarsson. ‘Die jongen is 26, speelt een geweldig seizoen én wil naar een grotere competitie. We weten dat hij door heel veel topclubs wordt gevolgd, ook door Sevilla, maar ik kan jullie verzekeren dat er nog geen enkel concreet bod binnen is. Als hij er de laatste drie matchen nog een paar binnen trapt, komt dat wel.’