De outdoortrends volgens Géraldine Van Heuverswyn: vlechtwerk en kleur
Foto: Philippe Hurel
Nu de zon ons eindelijk naar buiten lokt, is het de hoogste tijd om na te denken over ons buitenmeubilair. Decoratrice Geraldine Van Heuverswyn vertelt ons de buitentrends van het seizoen.

Wat is voor u de opvallendste outdoortrend van het moment?

Vlechtwerk is absoluut de trend van het seizoen. We zien in alle collecties tresse opduiken, in uiteenlopende materialen. Vooral in polyester en koord, maar ook in atypische materialen als leder. Vlechtwerk laat zich deze zomer in alle tinten gelden en combineert vaak verschillende kleuren. Het aanbod aan stoelen en fauteuils met tresse lijkt wel eindeloos dit seizoen.

Welke materialen maken dit seizoen furore in het outdoorgamma?

Leder, lak, metaal en exotische houtsoorten domineren de collecties. We zien ook opvallend veel gecombineerde materialen dit seizoen. 

Welke kleuren zien we deze zomer vooral opduiken?

Bij de meubelen blijven de kleuren vrij neutraal. Denk aan houttinten gecombineerd met wit, beige en grijs. In de accessoires en kleine meubelen zien we meer kleur.  Bijzettafels, plaids, kaarsen en kussens kleuren pastel in combinatie met felle kleuren als oranje, geel, rood, groen en azuurblauw . 

Zijn er interieurlabels die u hieromtrent kan tippen?

Exteta, Philippe Hurel, Henry Dean en Roda zijn mijn favorieten dit seizoen.

Hoe zou u te werk gaan in uw eigen tuin en op uw terras?

Hou de basis sober maar opteer voor mooie materialen. Laat je eerder gaan in de accessoires en kies voor kleurrijke kaarsen, uitgesproken plateaus, felgekleurde kussens, en sprekende bijzettafeltjes. Zo kan je elk seizoen een nieuwe sfeer neerzetten zonder jezelf op grote kosten te jagen.

 

Géraldine Van Heuverswyn is niet alleen interieurvormgeefster en decoratrice, ze heeft bovendien ook haar eigen interieurwinkel Timeless Interiors en komt zo dagelijks in contact met de nieuwste trends.

www.timelessinteriors.be