‘Spelen met uw leven’ is gevaarlijk voor de gezondheid
‘t Scheef decor.
Het Vier-programma Spelen met uw leven heeft zijn naam helemaal waar gemaakt. Een acteur liep vrijdag een dubbele armbreuk op nadat hij verkeerd was neergekomen in het ‘scheve’ decor van Mark Uytterhoeven.

In het programma nodigt Uytterhoeven een of twee bekende gasten uit in de studio. Vervolgens laat hij enkele acteurs improviseren met anekdotes uit het leven van die bekende gasten. Een onderdeel van het programma is ‘’t Scheef decor’, een kamer die Uytterhoeven tot ongeveer dertig graden kan doen kantelen en waarin acteurs proberen overeind te blijven tijdens het spelen.

In de aflevering van vrijdag waren Sven De Leijer en Otto-Jan Ham te gast. Bij een sketch in het scheve decor kwam acteur Bart Van Peer slecht neer op zijn arm. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een dubbele breuk had in de onderarm.

De lelijke val van Van Peer haalt wellicht de uitzending niet, zegt Maarten Moeys van Vier. ‘De kans is groot dat de val sneuvelt in de montage, want de sketch eindigt nogal abrupt en het komt vreemd over.’

De laatste aflevering van Spelen met uw leven is gisteravond opgenomen, zonder aanpassingen aan ‘’t Scheef decor’.