Een 18-jarige jongeman uit Kermt bij Hasselt heeft bekend dat hij onlangs in enkele bussen van De Lijn is binnengedrongen en er een ritje mee maakte. De jongeman werd afgelopen zaterdag verhoord door de lokale politie Hazodi, die hem na een tip van een burger op het spoor kwam. Hij probeert nu met De Lijn een regeling uit te werken.

De jongeman maakte de ritjes vanaf de stelplaats van De Lijn op de Grote Breemstraat in Hasselt. De politie en de vervoersmaatschappij hadden op vrijdag 26 april nog een opsporingsbericht verspreid om de jonge buskaper te identificeren.

Op de beelden van de bewakingscamera’s bleek dat hij de kennis had om een bus binnen te dringen en ermee rond te rijden. Zelfs een harmonicabus vormde geen probleem. Zo werd een bus achtergelaten ter hoogte van sporthal de Alverberg in Hasselt en eentje aan een halteplaats in Lummen na een rit van veertig minuten. Na het opsporingsbericht liepen bij de politie verschillende tips binnen.

De achttienjarige Hasselaar bekende de feiten tijdens het verhoor en na confrontatie met de beelden. De technisch aangelegde student bleek een bijzondere fascinatie voor bussen te hebben.