Sébastien Delfosse wint 47e Omloop van Wallonië
Foto: Photo News

De Belgische wielrenner Sébastien Delfosse (Crelan-Euphony) heeft zondag de 47e Omloop van Wallonië (2.1) gewonnen.

Delfosse behaalde in Fleurus zijn eerste zege van het seizoen en eindigde voor de Fransman Pierre Drancourt (ESEG Douai) en Matthias Allegaert (Soenens-Construkt Glas).

Delfosse, die op de erelijst Reinhardt Janse van Rensburg opvolgt, was de snelste over 170 kilometer in deze tweede manche van de Topcompetitie. ‘Op het einde had ik last van krampen, maar ik volhardde’, verklaarde de renner van Crelan-Euphony. ’Op de Petit Try (600 m, 17 procent) ging ik er alleen vandoor. Dat toont aan dat ik in vorm ben.’

Matthias Allegaert neemt de leiding in de algemene stand van de Topcompetitie. De volgende manche is de Grote Prijs Criquielion tussen Boussu en Deux Acren in Henegouwen, die plaatsvindt op 18 mei.

Wereldkampioen veldrijden Sven Nys (Crelan-Euphony), die vorig jaar vijfde werd in Le Circuit de Wallonie, vatte zondag zijn wegseizoen aan in Fleurus. Hij finishte als elfde. Nys neemt op 12 mei deel aan een mountainbikewedstrijd in het Nederlandse Apeldoorn. Een week later rijdt hij een wereldbekermanche mountainbike in het Duitse Albstadt.

 

De uitslag van de 47e Omloop van Wallonië:
1. Sébastien Delfosse (Crelan - Euphony) de 170 km in 4u02:39
2. Pierre Drancourt (Eseg Douai) op 0:03
3. Matthias Allegaert (Cycling Team Soenens-Construkt Glas) 0:10
4. Maxime Vantomme (Crelan - Euphony), 5. Sean Downey (An Post - Chainreaction), 6. Clément Lhotellerie (Colba-Superano Ham, 7. Gilles Loncin (Efc-Omega Pharma-Quick Step), 8. Brecht Dhaene (Vl Technics - Abutriek Cycling Team), 9. Frederik Backaert (Efc-Omega Pharma-Quick Step), 10. Piotr Havik (Efc-Omega Pharma-Quick Step), 11. Sven Nys (Crelan-Euphony), 12. Oliver Naesen (Van Der Vurst Cycling Team), 13. Dimitri Peyskens (Lotto Belisol U23), 14. Maxime Anciaux (Wallonie - Bruxelles), 15. Peter Hawkins (Team Ig - Sigma Sport)