Irisfeest in Brussel trekt 72.000 bezoekers
Hooverphonic Foto: BELGA

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft dit weekend zijn 24ste verjaardag gevierd tijdens het Irisfeest. In totaal waren er zo’n 72.000 bezoekers voor een ‘geslaagde’ editie, aldus de organisatie.

Het grote publiek kon vanaf zaterdagavond deelnemen aan de feestelijkheden tijdens de concerten van Annarbor en The Hooverphonic Orchestra. Zo’n 12.000 mensen woonden deze concerten bij.

Op zondag palmde het Irisfeest de hele buurt tussen het Brusselse Parlement en het Koninklijk Park van Brussel in. De ongeveer 60.000 aanwezigen wisten de animaties van de heel wat Brusselse en niet-Brusselse initiatieven te smaken.

Deze ‘geslaagde’ editie van het Irisfeest wordt zondagavond afgesloten met een concert van Brussels icoon, de Lange Jojo, en Mister Cover.

Lachdag

Voor het Centraal Station van Brussel hebben zondagmiddag dan weer tweehonderd mensen deelgenomen aan de elfde editie van de internationale lachdag.

Het evenement, dat plaatsvond in marge van het Irisfeest, is een organisatie van de Belgische Lachacademie, die het dertigtal lachclubs van België overkoepelt. Op de internationale lachdag waren er een drietal gratis, gezamenlijke lach- en yogasessies. ‘Omdat lachen nu eenmaal deugd doet’, aldus de academie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in