In Namen hebben zo’n 1.300 wandelaars zondag deelgenomen aan The Race for Cure, een wandeling ten voordele van de strijd tegen borstkanker. Dat zijn vierhonderd deelnemers meer dan vorig jaar. De wandeling was een initiatief van Think Pink, in samenwerking met het Sainte Elisabeth-ziekenhuis en de universiteit van Namen. Er waren geen incidenten, zegt organisator Think Pink.

Er stond een wandeling van zes of van drie kilometer op het programma. Er waren ook tal van randactiviteiten, zoals muzikale optredens, een brunch en dansanimatie. Met de wandeling wilden de deelnemers onder meer mensen die lijden aan kanker een hart onder de riem steken en hun overwinning op borstkanker vieren. The Race for the Cure is het grootste evenement wereldwijd ten voordele van de strijd tegen borstkanker.

Ook bekende gezichten, zoals Jo Lemaire en Tatiana Silva, wandelden mee, net als dokters, verplegers en verpleegsters.

In september 2012 waren er in Antwerpen nog bijna 5.000 deelnemers voor The Race for Cure.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Maar liefst 1 op de 9 vrouwen wordt er tijdens haar leven met geconfronteerd. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een gezonde voeding en voldoende beweging ervoor kunnen zorgen dat het risico op het krijgen van borstkanker daalt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in