Cercle Brugge start eindronde uitstekend met zege in Moeskroen
Foto: BELGA

Cercle Brugge is zondag op de openingsspeeldag van de eindronde met de tweedeklassers met klinkende 0-3 cijfers gaan winnen op het veld van Moeskroen-Péruwelz.

Cercle, de rode lantaarn in eerste klasse na de reguliere competitie, haalde het in Play-off III van Beerschot en mag daarom nog voor een plaats in eerste afdeling knokken. De Vereniging lijkt die kans dan ook met beide handen te grijpen. Tim Smolders bracht de Bruggelingen met twee goals voor de pauze al 0-2 voor, tien minuten voor affluiten zette Club-huurling Mushaga Bakenga de 0-3 eindstand op het bord. Cercle komt zo na een speeldag aan de leiding in de eindronde, omdat Westerlo in eigen huis niet verder raakte dan een 1-1 gelijkspel tegen White Star Woluwe, dat in laatste instantie van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een licentie kreeg en zo mocht deelnemen aan de eindronde. Jonathan Wilmet bracht na 10 minuten het Kuipke aan het dansen, maar Yannick Gaby Loemba trapte na 50 minuten de gelijkmaker tegen de netten.

Op de tweede speeldag staan Cercle en Westerlo volgende zondag tegenover elkaar in het Jan Breydelstadion, terwijl White Star in het Fallonstadion Moeskroen-Péruwelz ontvangt.

Eerste speeldag:

Westerlo - White Star Woluwe 1-1

Moeskroen-Péruwelz - Cercle Brugge 0-3

Stand (na 1 speeldag):

1. Cercle Brugge 3 ptn.

2. Westerlo 1

3. White Star Woluwe 1

4. Moeskroen-Péruwelz 0