Paul McCartney trapt wereldtournee af in Brazilië
Paul McCartney Foto: EPA

Sir Paul McCartney heeft in Brazilië de aftrap gegeven voor zijn nieuwe wereldtournee ‘Out There!’. De 70-jarige ex-Beatle verkeert in topvorm en dat zullen de meer dan 50.000 aanwezige fans hebben geweten.

Heel wat McCartney-adepten hadden urenlang in de rij gestaan om toch nog last minute een ticketje te kunnen bemachtigen voor het twee en een half uur durende spektakel in het WM-stadion Mineirão van Belo Horizonte.

De Beatle deed wat van hem werd verwacht en verblijdde zijn toehoorders met nummers als ‘Eight days a week’, ‘All my loving’ en ‘Lady Madonna’. Op de tonen van ‘Hey Jude’ veranderden duizenden in de lucht gestoken aanstekers en mobiele telefoons het stadion in een zee van lichtjes.

McCartney wordt op zijn tournee door zijn vrouw Nancy Shevell bijgestaan. De bandbezetting is dezelfde als die van de afgelopen tien jaar en bestaat uit Paul Wickens (keyboard), Brian Ray (basgitaar), Rusty Anderson (gitaar) en Abe Laboriel Jr. (drums).

Na het openingsconcert staan volgende week nog twee andere optredens gepland in Brazilië: in Goiania en in Fortaleza. Daarna trekt de Brit richting Verenigde Staten, Polen, Italië, Oostenrijk en Canada.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in