Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest doet al meer inspanningen dan vooropgesteld om het tekort terug te dringen. Dat zegt de woordvoerster van Brussels Begrotingsminister Guy Vanhengel (Open VLD).

Vanhengel reageert daarmee op de uitspraken van minister van Financiën Koen Geens vanmorgen in het Eén-programma De Zevende Dag. Geens zei dat de deelstaten nog een inspanning moeten leveren om het begrotingstekort aan de eisen van Europa te laten voldoen. Gezien Vlaanderen een begrotingsevenwicht heeft, ligt de verantwoordelijkheid bij Brussel en Franstaligen, zei Geens.

Het Brussels Gewest volgt rigoureus het pad dat is uitgestippeld om tot een evenwicht te komen in 2015, zegt Vanhengel.

Hij wijst er fijntjes op dat er twee weken geleden nog overleg is geweest tussen de verschillende ministers van Financiën en Begroting. ‘Toen hebben de federale ministers van Begroting en Financiën alvast niets extra gevraagd’, aldus Vanhengel.

‘Overigens heeft Brussel nog steeds niet het volledige bedrag ontvangen van de federale regering waarop het recht heeft volgens het Vlinderakkoord. Mocht dit wel zo geweest zijn, dan had Brussel nooit een tekort gehad de afgelopen jaren’, stelt de Brusselse Begrotingsminister nog.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in