De NMBS heeft een infonummer geopend voor vragen van reizigers naar aanleiding van het treinongeval in Wetteren: 02/528.28.28. In de treinstations zijn affiches met informatie opgehangen. Ook de website van de NMBS wordt aangepast. Dat melden de spoorwegmaatschappij en de provincie Oost-Vlaanderen zondagmiddag.

'Als gevolg van het ongeval op lijn 50 tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de NMBS haar dienstregeling aangepast en in alternatieven voorzien om reizigers op hun bestemming te krijgen', stelt de woordvoerder van de NMBS, Bart Crols.

Zo rijdt de IR-trein tussen Kortrijk en Leuven enkel tussen Kortijk en Gent-Sint-Pieters en tussen Dendermonde en Leuven. Tussen Dendermonde en Gent-Sint-Pieters wordt een busdienst georganiseerd. Voor de L-trein Brugge-Mechelen geldt hetzelfde scenario.

De IC-trein tussen Gent-Sint-Pieters en Genk en de IR-trein tussen Gent-Sint-Pieters en Brussel-Nationaal-Luchthaven stoppen dan weer niet in een aantal tussenliggende stations (waaronder Wetteren, Lede en Aalst).

Ook is er een vervangende busdienst tussen Gent en Aalst en Gent en Dendermonde (zowel een stopdienst als een rechtstreekse dienst) en rijden een aantal piekuurtreinen ofwel niet, worden ze beperkt of stoppen ze niet in alle stations. 'Vanuit Aalst kunnen ook via Denderleeuw andere bestemmingen bereikt worden', aldus Crols.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in