David Geerts: ‘Bijzondere Commissie Spoorveiligheid samenroepen’
SP.A-Kamerlid David Geerts. Foto: tab

SP.A-Kamerlid David Geerts, de voorzitter van de Bijzondere Commissie Spoorveiligheid, wil dat de spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel snel duidelijkheid verschaft omtrent het treinongeluk in Wetteren. Ook zal hij de nodige stappen ondernemen om de Bijzondere Commissie Spoorveiligheid samen te roepen. Dat meldt hij zondag in een persbericht.

'Ik wil onder meer weten of er reeds in het verleden een probleem met de wissel was en met welke snelheid de trein reed. Waren alle veiligheidsvoorschriften in orde inzake het transport van die goederen?', stelt Geerts. Ook wil hij een rapport over de veiligheidsvoorschriften voor de werknemers die achteraf naar het plaats van het ongeluk gestuurd werden.

'Men lanceert vanuit politieke hoek al bepaalde conclusies. Ik denk dat het beter is dat men op basis van een onderzoek een politieke uitspraak doet. Ik vraag dat Infrabel daarmee niet te lang wacht', luidt het.

Ook de N-VA eist een grondig onderzoek naar het treinongeluk, zo meldde ze in een persbericht. De partij vernam uit goede bron dat 'het ongeval zijn oorzaak vindt in de slechte staat van een wissel' waarmee al jaren problemen zouden zijn geweest.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in