Zon doet haar best
Foto: Walter Saenen

We hebben er dit jaar lang op moeten wachten, maar nu komt de lente toch stilaan op dreef. Vanmiddag blijft het droog met flink zonnige perioden.

We starten vanmorgen met veel zonneschijn. Geleidelijk aan ontstaan er stapelwolken. In de loop van de namiddag kunnen die stapelwolken even dreigen, maar meer dan een lokaal licht buitje zit er niet in. En die buienkans is dan nog groter in de Ardennen dan in Vlaanderen. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.

Maxima rond zo’n 14 graden aan de kust (vanwege het koude zeewater) en tot 18 graden op de meeste plaatsen in het binnenland. In de Kempen kunnen ze makkelijk 20 graden halen. Ideaal fietsweer met een zwak briesje uit het westen en later uit het noordwesten.

Vanavond en -nacht wordt het helder tot licht bewolkt. De minima variëren van 4 tot 9 graden.

Deze week

Maandag is er opnieuw zon, maar later ontstaan ook stapelwolken. Vooral over het oosten en het zuidoosten zou een enkele wolk tot een bui kunnen doorgroeien. De wind waait zwak: eerst uit veranderlijke richtingen, ‘s avonds wordt hij oostelijk. De maxima liggen tussen 16 graden aan zee en 19 tot 23 graden elders.

Dinsdag krijgen we warm en vrij zonnig lenteweer, bij een middagtemperatuur rond 23 graden. Plaatselijk kan een bui, eventueel met onweer, ontstaan. Woensdag neemt de bewolking toe, gevolgd door regen of buien. Het kwik blijft dan bij zowat 18 graden steken.

Donderdag is de zon terug, maar vooral over het oosten is nog een bui mogelijk, en het wordt koeler, zowat 15 graden.

Vrijdag en tijdens het weekend blijft het droog met zonnige perioden en wordt het opnieuw iets warmer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in