Beluister 'Neurotic Society', de nieuwe single van Lauryn Hill
Foto: ap
Lauryn Hill heeft een nieuwe single uit, en daar hebben we meer dan tien jaar op moeten wachten.

Zelf zegt Hill dat het nummer 'Neurotic Society' (Compulsory Mix) nog niet helemaal af is, maar naar eigen zeggen was ze door contractverplichtingen gedwongen om het liedje toch al uit te brengen.

'Dit is een link naar een nummer dat ik 'gedwongen' was om meteen uit te brengen vanwege een nakende deadline', schrijft Lauryn Hill op haar Tumblrpagina. 'Ik hou ervan om rechtstreeks met mensen in contact te komen, maar in een ideaal scenario zou ik niet overhaast nieuwe muziek moeten uitbrengen.'

Toch benadrukt de zangeres nog dat 'de boodschap' er wel degelijk inzit.

Met 'Neurotic Society' lijkt Lauryn Hill een nieuwe richting ingeslagen. Op een elektronisch ritme levert Hill een dwingende, nuchter klinkende rap af. Wie hoopte dat het liedje in de lijn zou liggen van de soulvolle rapmuziek op haar alom geprezen album The Miseducation of Lauryn Hill uit 1998, komt dus van een kale reis thuis.

Hill heeft een overeenkomst met Sony Music voor de lancering van haar nieuwe label Observe Creation Music. 'Neurotic Society' (Compulsory Mix) is sinds 3 mei te koop via iTunes.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in