Geldgraaiers brengen nog 62.000 euro van gestolen miljoen terug
Foto: Kurt Desplenter

Na de ultieme oproep van de eigenaars van het gestolen miljoen in Zedelgem werd al 62.000 euro teruggebracht door vinders. Het geld kwam twee weken geleden op straat terecht nadat overvallers een kluis op straat lieten vallen en de briefjes in het rond vlogen. Mensen kwamen massaal op straat om geld te nemen.

Van het geld dat op straat terecht kwam na de mislukte overval in Zedelgem, was maandag nog een half miljoen euro spoorloos. Volgens de burgemeester van Zedelgem was er een miljoen euro gestolen, 450.000 daarvan is op straat teruggevonden en inmiddels is 62.000 euro teruggebracht door eerlijke vinders. Naar de rest wordt nog gezocht.

‘De eerlijke vinders zijn nog een aanzienlijk bedrag in de gemeentelijke brievenbus komen stoppen na de ultieme oproep van de eigenaars van het geld’, zegt korpschef Eddy Van Daele. ‘Mensen blijven gelukkig hun gezond verstand gebruiken en geld terugbrengen.

Biljetten graaien

Zo’n dertig inwoners uit het West-Vlaamse Zedelgem konden hun ogen vorige week eerst niet geloven, maar begonnen dan zo snel ze konden de biljetten bijeen te graaien. Bron van al dat geluk: vluchtende dieven die tijdens een politieachtervolging een gestolen kluis uit hun auto hadden gegooid. Het Brugse parket spreekt schande van zoveel geldzucht.

Intussen lanceerden de eigenaars van het geld al een oproep naar alle vinders om het geld terug te geven en de burgemeester vroeg zijn bewoners ook al om het geld terug te bezorgen, maar veel succes hadden die oproepen nog niet.

Politie zoekt ‘vinders’

De politie zoekt ondertussen verder naar de mensen die grote sommen geld meegraaiden. ‘We doen een oproep naar mogelijke getuigen om zich te melden. Verder hopen we ook dat er mensen zijn die beeldmateriaal hebben van wat er daar gebeurd is. Daarop zouden we eventueel nummerplaten kunnen zien. Elke tip wordt in ieder geval onderzocht.’

Van het geld dat op straat terecht kwam na de mislukte overval in Zedelgem, was maandag nog een half miljoen euro spoorloos. Volgens de burgemeester van Zedelgem was er een miljoen euro gestolen, 450.000 daarvan is op straat teruggevonden en inmiddels is 110.000 euro teruggebracht door eerlijke vinders. Naar de rest wordt nog gezocht.

‘De eerlijke vinders zijn nog zo’n 60.000 euro in de gemeentelijke brievenbus komen stoppen na de ultieme oproep van de eigenaars van het geld’, zegt korpschef Eddy Van Daele. ‘Mensen blijven gelukkig hun gezond verstand gebruiken en geld terugbrengen.