Ploegmaat over Vertonghen: ‘Hij is een Rolls-Royce’
Foto: AFP

De Engelse middenvelder Scott Parker heeft woensdag op de website van Tottenham Hotspur de loftrompet over zijn Belgische ploegmaat Jan Vertonghen gestoken. ‘Jan is niets meer of minder dan fantastisch, hij is een ongelooflijke voetballer,’ spaarde Parker de superlatieven niet.

Op de website van de Londense Premier League-club verscheen woensdag een opvallend artikel. Middenvelder Parker liet zich daarin erg lovend uit over Rode Duivel Vertonghen. De verdediger werd zondag nog opgenomen in de “Ploeg van het Seizoen” van de Engelse spelersvereniging PFA. Ook Eden Hazard werd daarin verkozen.

Vertonghen speelde dit seizoen in 45 van de 50 wedstrijden en miste Europees zelfs geen minuut voor de Spurs. Ook aanvallend maakt hij een sterk seizoen door, zo scoorde hij al zes keer.

“Wat verwacht je dat ik zeg? Jan is niets meer of minder dan fantastisch. Een ongelooflijke voetballer”, aldus Parker. “Hij beheerst de bal perfect. Daarnaast is hij ook een harde werker, een echte atleet.”

Tottenham staat vijfde in de Premier League, en doet dus volop mee voor de Champions League-plaatsen. “Jan is dit seizoen al van groot belang geweest en wordt nog elke dag beter. Hij is als een Rolls-Royce, zo moeiteloos lijkt hij over het veld te bewegen. Hij weet ook hoe hij een bal naar voor moet brengen, dat bewijzen zijn zes doelpunten. Die kwaliteit is van onschatbare waarde.”

Zaterdag om 16u speelt Tottenham tegen Southampton. (belga)