Nederlandse kranten vol nieuws over troonswisseling
Foto: NOVUM

De Nederlandse kranten staan woensdag vol nieuws over de troonswisseling. Sommige kranten hebben tot veertien bladzijden ingeruimd voor het evenement van dinsdag.

Het AD komt met een speciaal bewaarnummer. In het commentaar schrijft de krant dat dinsdag duidelijk werd dat Nederland zich nauwelijks laat verdelen in monarchisten en republikeinen. ‘De monarchie is springlevend’, besluit de krant.

De Telegraaf komt met de grootste foto. De hele voorpagina is ingeruimd voor het moment waarop koning Willem-Alexander de eed aflegt. Binnenin een foto van de balkonscène over de breedte van twee pagina’s. ‘Nederland heeft koning Willem-Alexander spontaan in de armen gesloten’, schrijft de krant.

De Volkskrant heeft ook de hele voor- en achterpagina ingeruimd voor een foto van het koninklijke paar. Eén woord staat eronder: mensenkoning. Binnenin licht de krant dat woord toe: ‘In De Nieuwe Kerk omringt hij zich met rolmodellen als herauten: een astronaut, een wetenschapper en een topsporter.’

‘Troonswisseling vol vertrouwen’, kopt Trouw. ‘Het ontbreken van enige wanklank geeft het scherpe contrast aan met de vorige troonswisseling’, herinnert de krant aan de rellen van 1980.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig