Di Rupo feliciteert Nederlandse koningspaar
Foto: Photo News

De Belgische premier Elio Di Rupo heeft dinsdag, in naam van de federale regering, zijn “hartelijke gelukwensen” overgemaakt aan het kersverse Nederlandse koningspaar. Hij wenst Willem-Alexander ook alle succes toe bij de uitoefening van zijn taak, zo blijkt uit een mededeling van de premier.

“De eerste minister is ervan overtuigd dat onze beide landen onder koning Willem-Alexander de uitstekende relaties die ze altijd hebben onderhouden, zullen voortzetten en nog zullen versterken”, luidt het voorts in de mededeling.

Tot slot wenst de premier prinses Beatrix nog te eren voor de inzet en toewijding waarmee ze haar land 33 jaar lang heeft gediend.

Ook Herman Van Rompuy, de voorzitter van de Europese Raad, heeft dinsdag via Twitter het Nederlandse koningshuis gefeliciteerd met de troonswisseling.

"Hartelijke felicitaties aan ZM (zijne majesteit, nvdr.) Koning Willem-Alexander", luidt het in de tweet van de gewezen Belgische premier.

Verder dankt Van Rompuy via de microblogsite ook prinses Beatrix "voor haar jarenlange inzet voor Nederland in het hart van Europa".

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig