Wietkwekende aardappeltelers spelen de hoofdrol in ‘Eigen kweek’
Foto: BDW

Op 3 mei gaan productiehuis Eyeworks en Eén van start met de opnames van een gloednieuwe Eén-reeks ‘Eigen kweek.’ De fictieserie vertelt het verhaal van een familie van aardappeltelers uit het West-Vlaamse Wijtschate. Hoofdrollen zijn voor Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, Sebastien Dewaele en Rhoda Mae Montemayor.

De hoofdrolspelers kruipen in ‘Eigen kweek’ in de huid van een familie aardappeltelers, die na een financiële tegenslag besluit wiet te gaan kweken om het hoofd boven water te houden. Ook Maaike Cafmeyer, Rudi Delhem, Stefaan Degand en Liesa Naert werken mee. De nieuwe prestigeserie wordt een midweekreeks van zes afleveringen van vijftig minuten.

De fictiereeks, die van 3 mei tot en met 26 juli in de gemeente Heuvelland zal worden opgenomen, komt ten vroegste in het najaar van 2013 op de buis.

‘Eigen kweek’ is een productie van Eyeworks en wordt gemaakt door het team achter ‘Dubbelleven’, de succesvolle televisieserie met Barbara Sarafian en Lucas Van den Eynde in de hoofdrollen die in 2010 op Eén te zien was. Mathias Claeys, Pieter de Graeve en Bas Adriaensen schreven ook het scenario van ‘Eigen kweek’ onder leiding van showrunner Philippe De Schepper. Joël Vanhoebrouck neemt de regie voor zijn rekening.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in