Terry: 'Chelsea-speler voor het leven'
Foto: ¨Photo News
John Terry heeft het dit seizoen niet makkelijk bij Chelsea. De Engelse verdediger zit meer op de bank dan hem lief is. Toch denkt hij er niet aan om volgend seizoen naar een andere club te trekken, laat staan één uit de Premier League. 'Zoiets zou ik de fans van Chelsea nooit kunnen aandoen', aldus Terry.

John Terry (32) gaat vanaf volgend seizoen het laatste jaar van zijn contract bij Chelsea in. De Engelsman is dan goed voor zo'n 180.000 euro per week. Terry is zijn vaste stek in de verdediging van The Blues al een tijdje kwijt. Desondanks ligt zijn hart nog steeds bij de club waar hij zijn volledige carrière speelde. 'Ik hoop dat ik een nieuw kan tekenen bij Chelsea', zegt Terry. 'Maar ook als dat niet gebeurt, blijf ik de club trouw. Ik heb nog een contract van een jaar, dat zal ik respecteren. Ook al betekent dat een jaar op de bank.'

Wat Terry nadien zal doen, staat verre van vast. 'Het zou leuk zijn om de Europa League te winnen en in de zomer praten over een nieuw contract. Maar ik zit nu niet in de positie om zware eisen te stellen. Alles hangt af van mijn fysieke paraatheid. Ik voel me nu nog fris en in staat om op mijn vast niveau te spelen. Het zou natuurlijk spijtig zijn als mijn contract niet verleng zou worden maar ik begrijp ook dat ik niet voor altijd aanwezig kan blijven. Maar naar een ander team in Engeland gaan, is uit den boze. Dat kan ik onze fans niet aandoen', besluit Terry.

Nationaal team

Terry heeft verder ook plannen om een onverwachte comeback te maken bij het nationale team. De verdediger maakte vorig jaar een einde aan zijn internationale loopbaan omwille van het racisme-incident met Anton Ferdinand. Terry heeft 78 caps achter zijn naam staan en zag zijn land problemen hebben om degelijke verdedigers te vinden voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Montengro.

De ervaren rot wil dus opnieuw meedoen met Engeland en een laatste WK meemaken. Het is nu aan bondscoach Roy Hodsgon om de Chelsea-verdediger opnieuw op te roepen.