JUPILER PRO LEAGUE. Gent en Mechelen winnaars van de avond, Genk en OHL balen
Foto: BELGA

Genk zakt steeds verder weg in Play-Off 1 nadat het bleef steken op 0-0 in Lokeren. In Play-Off 2A lijkt Gent na een overwinning tegen Kortrijk op weg naar winst. Tenzij de voetbalbond de winst van Kortrijk tegen Bergen alsnog omzet in een forfaitnederlaag, hebben de Buffalo’s een veilige voorsprong. In de andere poule speelden leiders OHL en Charleroi gelijk, waardoor KV Mechelen na winst tegen Beveren opnieuw meedoet.

Lokeren startte speelde lang een figurantenrol in play-off 1. Maar na winst tegen Standard vorige week, zouden ze met een nieuwe overwinning tegen Genk opnieuw aansluiting kunnen vinden met de andere ploegen vinden. Racing Genk moest, na een teleurstellende 0 op 6 tegen Standard en Club Brugge en met nog vijf wedstrijden te gaan, winnen op Daknam om de titelambities levendig te houden.

De thuisploeg nam de match in handen, maar een doelpunt van Hamdi Harbaoui werd wegens buitenspel afgekeurd. Genk kreeg via Glynor Plet een goede kans, maar de spits reageerde te traag. Verder kon Genk niet veel meer klaarmaken. In de tweede helft kreeg Lokeren verschillende goede kansen via Hamdi Harbaoui, maar de spits wrong ze een voor een de nek om. Genk gooide Barda nog in de strijd en kreeg nog enkele kansen, maar scoren lukte niet, dus eindigde de wedstrijd zoals ze begonnen was: 0-0.

Gent op weg naar winst in Play-off 2A

AA Gent-coach Victor Fernandez plaatste Yaya Soumahoro naast de jarige topschutter Ilombe Mboyo in de spits. Het koppel vond elkaar goed, maar scoren lukte lang niet. Tot de jarige Mboyo een kwartier voor tijd het overwicht van de Buffalo’s toch kon verzilveren. Met een enig mooie krul kon hij doelman Darren Keet dan toch verslaan. Het bleef 1-0.

Lierse en Bergen begonnen met wisselende kansen. Christian Pouga kreeg tot drie keer toe een goede mogelijkheid op de openingstreffer, de Kameroener kon echter niet scoren.

Ook Bergen toonde zich. Tim Matthys raakte niet voorbij Nathan Goris, ex-Lierenaar Mustapha Jarju wel. Met een gelukje maakte hij er net voor het halfuur 0-1 van. Daarna zakte de wedstrijd weg In de slotfase werd Tom Van Imschoot (Bergen) nog van het veld gestuurd, maar het bleef 0-1.

Bergen telt nu vier punten minder dan Gent. Tenzij de Voetbalbond de 3-0 zege van Kortrijk tegen Bergen omzet in een forfaitnederlaag, zijn de Buffalo’s zeker van groepswinst in play-off 2A

OHL en Charleroi geven elkaar niets toe in Play-off 2B

In groep B van Play-off II streden OH Leuven en Charleroi om een finaleplaats. De winnaar werd zo goed als zeker groepswinnaar. Die druk bleek de ploegen te verlammen. Beide ploegen hielden de rangen gesloten, en speelden slordig. In de tweede helft wist OHL dan toch een penalty te versieren dankzij de ingevallen Ruytinx, maar Ibou miste. Het spel verbeterde, maar het bleef 0-0.

KV Mechelen profiteerde maximaal van het gelijkspel van de leiders. Dankzij de 2-0 overwinning tegen Beveren, met twee doelpunten van Sheldon Bateau, komen de Mechelaars mee aan de leiding in de tweede poule.

 

Uitslagen:

PO1: Lokeren - Racing Genk 0-0

PO2A: AA Gent - KV Kortrijk 1-0    Lierse - Bergen 0-1

PO2B: OH Leuven - SP Charleroi 0-0    KV Mechelen - Waasland-Beveren 2-0

 

 Stand PO1

1.Zulte-Waregem  40

2.RSC Anderlecht  39

3.Racing Genk 36

4.Standard 35

5.Club Brugge  34

6.Lokeren 31

 

Stand PO2A

1.AA Gent 13

2.Bergen 9

3.KV Kortrijk

4.Lierse 1

 

Stand PO2B

1.OH Leuven 7

2.KV Mechelen 7

3.SP Charleroi 7

4.Waasland-Beveren 5