Nieuwe arrestatie in zaak gifbrieven aan Obama
Foto: AP

De Amerikaanse federale recherche FBI heeft zaterdag een nieuwe arrestatie verricht in de zaak van de gifbrieven die onder andere aan president Barack Obama zijn gestuurd. Dat heeft nieuwszender CNN op gezag van federale en lokale ambtenaren gemeld.

De Amerikaanse federale recherche FBI heeft zaterdag een nieuwe arrestatie verricht in de zaak van de "gifbrieven" die onder andere aan president Barack Obama zijn gestuurd. Dat heeft nieuwszender CNN op gezag van federale en lokale ambtenaren gemeld.
De agenten arresteerden de 41-jarige James Everett Dutschke uit Tupelo (Mississippi) in zijn woning. Dat gebeurde probleemloos.

Eerder deze week was er een huiszoeking in zijn residentie en zijn vroegere studio voor oosterse gevechtssporten. Het is echter onduidelijk wat de FBI er heeft gevonden, aldus CNN.

Dinsdag liet het parket de aanklachten vallen tegen een andere man, Paul Kevin Curtis uit Corinth, eveneens uit Mississippi. Hij was op 17 april gearresteerd en beschuldigd van het versturen van bedreigingen aan de president, nadat brieven met een verdacht poeder - dat het giftige ricine zou zijn - in en rond Washington veiligheidsmensen kopbrekens hadden bezorgd.

Dutschke heeft banden met Elvis-imitator Curtis, alsmede met senator Roger Wicker uit Mississippi en rechter Sadie Holland uit dezelfde staat, aldus ABC. Beiden kregen eveneens "ricinebrieven".

Holland is de moeder van een tegenstander toen Dutschke in 2007 een vergeefse gooi naar een zitje in het Huis van Afgevaardigden deed.
Volgens CNN en Fox News was Dutschke door Curtis als mogelijke verdachte genoemd. Curtis suggereerde het slachtoffer van een intrige te zijn.

Dutschke is nu aangeklaagd voor het bezit van een biologische toxische stof, aldus CNN op gezag van het parket. Dutschke verschijnt wellicht maandag voor de rechter.
Volgens de New York Times wordt de man ook van kindermisbruik verdacht.