Slachtoffer kritiek na overval door twee jongeren
Foto: vmma

In Dendermonde worden zaterdagnamiddag twee jongeren voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Beiden worden ervan verdacht zaterdagochtend een 33-jarige man in elkaar te hebben geslagen in het centrum van Beveren. Volgens het Dendermondse parket is de toestand van de man kritiek.

De jongeren, twee jonge twintigers afkomstig uit Beveren, worden ervan verdacht zaterdag omstreeks 6 uur een 33-jarige man met geweld te hebben overvallen in het centrum van Beveren, ter hoogte van de kerk. Het slachtoffer kreeg verschillende harde slagen en schoppen op het hoofd en het lichaam. Hij werd beroofd van zijn portefeuille.

Twee passanten troffen het slachtoffer in kritieke toestand aan en verwittigden onmiddellijk de orde- en hulpdiensten. Beide verdachten gingen na de feiten onmiddellijk op de vlucht, maar werden gevat en gearresteerd door de lokale politie van Beveren. Volgens het parket legde een van hen al bekentenissen af.

Het labo van de federale gerechtelijke politie van Dendermonde kwam ter plaatse en er werd een wetsdokter aangesteld. Het slachtoffer bevond zich zaterdagavond nog steeds in levensgevaar. Hij liep verschillende breuken op in het gezicht en aan de oogkas, heeft een gespleten onderlip en vertoont verschillende zware inwendige bloedingen.