RTL schorst weerman voor racistisch getinte uitlatingen op Facebook
Archiefbeeld Luc Trullemans (links) Foto: EPA

De directie van RTL Belgium heeft weerman Luc Trullemans tot nader order geschorst. De beslissing volgt op de publicatie van racistische uitlatingen op de Facebook-pagina van de weerman, aldus de woordvoerster van RTL, Sophie Bailly.

De weerman van RTL-TVi plaatste vrijdag een racistisch en islamofoob getinte boodschap op Facebook. Volgens de krant L’Avenir zou het niet het eerste dergelijke incident zijn. De weerkundige legde aan L’Avenir en Sudpresse uit dat hij vrijdag in Brussel was aangevallen en op die manier reageerde op dat incident dat hem sterk had aangegrepen.

‘Ik ben helemaal niet racistisch’

Nadat de zaak in de pers was verschenen, trok hij zijn publicatie terug. 'Ik wil me persoonlijk verontschuldigen bij de moslimgemeenschap voor de uitlatingen die ik over hen heb gedaan. Ik wil verduidelijken dat ik de tekst onder invloed van woede had geschreven na een aanval op de openbare weg, in de hitte van het moment en in een staat van grote vermoeidheid. Ik verduidelijk ook dat ik helemaal niet racistisch ben', klonk het daarna in een verklaring.

'Luc Trullemans heeft op zijn Facebook-pagina racistische uitlatingen geplaatst, wat onaanvaardbaar is voor RTL', aldus Bailly.

Bij de ramp op het festival Pukkelpop in Kiewit in 2011 had Trullemans kritiek geuit op de festivalorganisatie. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut nam toen afstand van zijn uitspraken.