Shaun Murphy zit bij laatste acht op WK snooker
Foto: AFP

In het Engelse Sheffield heeft de Engelsman Shaun Murphy zich geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap snooker. De wereldkampioen van 2005 versloeg in de achtste finales de wereldkampioen van 2006, de Schot Graeme Dott met 13-11.

In de eerste sessie was Murphy, het nummer vier van de wereld, duidelijk de betere. Zo noteerde hij breaks van 128, 112, 54 en 99 wat zich vertaalde in een 6-2 voorsprong.

In de tweede sessie moest de wedstrijd worden stilgelegd. Zo had Dott, telkens hij de bal van tegen de band wegspeelde, blijkbaar last van statische elektriciteit. Tijdens een korte pauze werd er water gesprenkeld op de voerbekleding waardoor het euvel verholpen werd. Het korte oponthoud had echter weinig invloed op het spel van de Schot, die tijdens de tweede sessie zes van de acht frames won en terug op gelijke hoogte kwam.

In de derde en laatste sessie wonnen beide spelers om beurt een frame tot Murphy in het 21e frame na een herspotte zwarte bal, bij 52-52, terug voorsprong nam. Murphy pakte ook nog het 22e frame na een 53 break. Dott won nog wel het frame 23, maar Murphy toonde zich de beste in frame 24.

Murphy treft in de kwartfinales de Hongkonger Marco Fu of de Engelsman Judd Trump.