NBA. Pijnlijk verlies Lakers, Celtics op rand van uitschakeling
Foto: Photo News
De Los Angeles Lakers verloren vrijdagavond zwaar tegen de San Antonio Spurs. Het team uit Californië werd in eigen huis afgetroefd met 89-120 en tekende daarmee voor hun zwaarste thuisnederlaag ooit in de play-offs. Die andere grote ploeg, de Boston Celtics, deden het al niet veel beter. Zij gingen in de Boston Garden met 76-90 onderuit tegen de New York Knicks.

Te veel blessures bij de Lakers

De confrontatie tussen de Los Angeles Lakers en de San Antonio Spurs was op voorhand al onthoofd door de zware blessure voor Lakers-ster Kobe Bryant. Voor de derde wedstrijd in hun play-off serie konden de Lakers verder ook niet rekenen op Steve Nash, Steve Blake en Jodie Meeks. De Lakers waren dan ook een makkelijke hap voor de ervaren Spurs, die met 89-120 kwamen winnen in het Staples Center. 

Het verschil van 31 punten is goed voor de zwaarste thuisnederlaag in de play-off geschiedenis van de Lakers. Grote man bij de Spurs was oude rot Tim Duncan. De power forward tekende voor 26 punten en negen rebounds. De Franse Belg Tony Parker scoorde 20 punten en deelde zeven assists uit. De Spurs nemen zo een 3-0 voorsprong en zijn dus één overwinning verwijderd van de tweede ronde.

Celtics geen partij voor Knicks

Ook de New York Knicks zijn bijna zeker van de volgende ronde. Het team van Carmelo Anthony won overtuigend de derde wedstrijd. In Boston werd het 76-90. Anthony, die dit seizoen de meeste punten scoorde in de NBA, tekede voor 26 punten. Raymond Felton deelde tien assists uit. De Knicks staan door deze overwinning op een 3-0 voorsprong en kunnen bij winst in de vierde wedstrijd voor de eerste keer sinds 2000 verder geraken dan de eerste ronde.

Uitslagen

LA Lakers - San Antonio Spurs 89-120
Boston Celtics- New York Knicks 76-90
Golden State Warriors - Denver Nuggets 110-108

Programma zaterdag

Chicago Bulls - Brooklyn Nets
Memphis Grizzlies - LA Clippers
Atlanta Hawks - Indiana Pacers
Houston Rockets - OKC Thunder