44 jaar na zege krijgt Godefroot eindelijk zijn kassei
Walter Godefroot wint in Roubaix tijdens de Ronde van Frankrijk van 1968. Foto: Belga

Op 1 mei krijgt Walter Godefroot, 44 jaar na datum, eindelijk zijn kasseitrofee voor zijn zege in Parijs-Roubaix in 1969. In die tijd werd de trofee nog niet uitgereikt maar dat wordt nu goedgemaakt, meldt de Vlaamse Wielrijdersbond.

Godefroot krijgt de kasseitrofee aan het slot van de Superklassieker, een tocht van 85 kilometer voor wielertoeristen, die de finales van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix combineert.

Naast Godefroot rijden ook ex-kampioenen als Roger De Vlaeminck, Freddy Maertens, Lucien Van Impe, Eddy Planckaert, Johan Museeuw, Joop Zoetemelk en Ludo Dierckxsens mee. De wielertoeristen kunnen al vanaf 7 uur ‘s morgens (inschrijven ter plaatse) vertrekken aan het Centrum Ronde van Vlaanderen, de ex-kampioenen doen dat twee uur later, op dezelfde plaats. Ze worden rond de middag verwacht op de piste in Roubaix, dat die dag voor het grote publiek gratis toegankelijk is.

Ook de dochter van Rik Van Steenbergen neemt op 1 mei in naam van haar vader een kasseitrofee in ontvangst. Dat doet ze naar aanleiding van de herdenkingsfeesten die dit jaar plaatsvinden omtrent de tiende verjaardag van het overlijden van Rik I, die Parijs-Roubaix won in 1948 en 1952.