VB'er Deckmyn verliest wellicht parlementaire onschendbaarheid
Johan Deckmyn Foto: Stad Gent / Dienst Voorlichting
Vlaams Belang-parlementslid Johan Deckmyn moet voor de commissie Vervolgingen van het Vlaams Parlement verschijnen omdat hij positief testte nadat hij zelf was aangereden door een vrachtwagen. De parlementaire onschendbaarheid van Deckmyn wordt wellicht opgeheven.

'Ik ben van de baan gereden door een vrachtwagen. Nadien heb ik moeten blazen en heb positief getest. Ik ben in de fout gegaan en heb daar spijt van', legt Deckmyn uit.

'Het ongeval gebeurde een goede maand geleden. Aan de afrit van de R4 in Merelbeke ben ik door een vrachtwagen van de baan gereden. Daar zijn getuigen van. Ik was erg onder de indruk van het ongeval. Ik was eigenlijk het slachtoffer van het ongeval, maar bij de ademtest nadien heb ik positief getest. Ik had inderdaad wat te veel gedronken', aldus Deckmyn.

De Gentse politicus zoekt geen excuses: 'Ik heb een fout gemaakt. Het had niet mogen gebeuren. Een parlementslid heeft een voorbeeldfunctie', klinkt het.

Omdat Deckmyn voor de politierechter moet verschijnen, moet het Vlaams Parlement zich buigen over het opheffen van zijn parlementaire onschendbaarheid. De commissie Vervolgingen buigt zich op maandag 29 april over de kwestie.

Enkele maanden geleden werd ook de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams Belang-parlementslid Wim Wienen opgeheven nadat hij dronken door het rood was gereden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig