Citibank wordt Beobank
'We hebben geen intentie om kantoren te sluiten’, zegt Jacques Favillier van Citibank. Foto: BELGA

Citibank Belgium wordt omgedoopt in Beobank, zo maakte het bedrijf donderdag officieel bekend. De nieuwe naam zal vanaf 21 mei geleidelijk zichtbaar worden in het straatbeeld. Terwijl Citibank vooral bekendstond als een agressieve aanbieder van vooral kredietkaarten en consumentenkredieten, wil Beobank zich profileren als een complete retailbank waar de noden van de klant centraal staan.

In april vorig jaar werd Citibank België (192 kantoren, ruim 700 personeelsleden en 450.000 klanten) overgenomen door de Noord-Franse groep Crédit Mutuel Nord Europe (CMNE). Die laatste is al actief in ons land met BKCP, dat zich meer richt op zelfstandigen en ondernemers.

‘België is door zijn historische en culturele nabijheid voor ons van strategisch belang. We wilden ons hier sterker positioneren, met een complementair aanbod’, legde Philippe Vasseur van CMNE donderdag uit.

De keuze voor Citibank lag voor de hand: een winstgevende bank, met een uitgebreid netwerk en ervaren en gemotiveerd personeel. Die honderden mensen zullen nu worden opgeleid om een breder aanbod aan producten, zoals kredieten, sparen en beleggingen, aan te bieden.

Beobank profileert zich als Belgische retailbank met een gepersonaliseerde aanpak. ‘We hebben dan ook niet de intentie om kantoren te sluiten’, aldus Jacques Favillier van Citibank. De naam Beobank verwijst naar België, is makkelijk herkenbaar en klinkt in beide landstalen. Als logo is gekozen voor een speels lettertype in paars, met een rode O die optimisme moet uitstralen.

De rebranding en commerciële lancering zal dit jaar tussen de 12 à 14 miljoen euro kosten.