Gloednieuwe Belgische Gin-tonic webshop deelt vier frisse recepten met u
Openingsavond Gintonicshop Foto: rs
Dat er een heuse 'ginteresse' aan de gang is, wist u waarschijnlijk al. Wij voorspellen het drankje een mooie toekomst op menig terras deze zomer. Voor uw eigen tuinfeestjes of barbecues kunt u nu ook terecht bij de Belgische Gintonicshop.

In deze gloednieuwe Gintonicshop heeft u de keuze uit een vijftigtal gins, handig voor u opgedeeld in kruidige, florale, zoete en citrus gin. Daarnaast kan u zich het hoofd breken over twaalf verschillende tonics, soda’s en gemberbieren om mee te mixen.

Wie dat wil, kan ook 'gin tonic tastings' bestellen, verrassend genoeg gegeven door niemand minder dan Jurgen Lijcops, de bekende Belgische sommelier. Na zijn tong jarenlang in de tannines gedoopt te hebben, werpt hij zich nu ook op de gins.

Is het echt nieuw om gins en tonics via het internet te verkopen? Natuurlijk niet, maar het is wel de eerste webshop die zich richt op één specifieke cocktail. Wat op zich veelzeggend is over de gin-tonictrend. Wat we zeker verfrissend vonden in vergelijking met vele andere webshops is dat hier een uitgebreide beschrijving van de gins wordt gegeven waaronder: aroma, smaaktoetsen en een kleine serveersuggestie.

Op de openingsavond van de webshop mochten we dan ook kennismaken met vier gin-tonic recepten door hemzelf gepresenteerd:

- Florale Gin & Tonic -

Benodigde ingrediënten: G’vine Floraison - Fevertree Bitter Lemon - Mandarijnen (of clementines) - Verse frambozen – Ijsblokjes

Vul een groot ballonglas met ijsblokjes voor minstens 3⁄4 en giet hierover een ginmaatje uit van 5 cl. Vervolgens kunt u de mandarijnen in cirkelvormige schijfjes snijden. Vervolgens voegt u het flesje Fevertree Bitter Lemon toe aan het glas en voegt u naderhand twee verse frambozen toe aan het geheel.

- Mediterranean Gin & Tonic -

Benodigde ingrediënten: Ginmare - Fevertree Mediterranean - Citroengras – Ijsblokjes

Neem een longdrinkglas en vul dit met ijsblokjes. Vervolgens voegt u de Spaanse Ginmare gin toe met behulp van een ginmaatje. Wanneer u dit heeft gedaan, snijdt u het citroengras in vier elen in de lengte. Vervolgens giet u het Mediterranean tonicwater volledig toe en gebruik je het citroengras op het allerlaatste moment als garnering.

- ICE COLD Gin & Tonic -

Benodigde ingrediënten: Cold River - Thomas Henry of Fevertree Light – Tamarillo

Voor het maken van deze cocktail hebben we een typisch ‘martiniglas’ nodig. De tamarillo -die familie van de lytchee - doen we in het glas, met uitzondering van de buitenkant. Vervolgens voegen we de Cold River gin, die we ijskoud in de koelkast bewaren, toe aan het glas. De tonic dient eveneens goed koel gezet te worden en mag volledig worden bijgevoegd. Vervolgens garneren we het glas met de buitenkant van de vrucht die we op de rand van het glas plaatsen.

- Kruidige Gin & Tonic -

Benodigde ingrediënten: Caorunn - Fentimans of Fevertree Classic - Limoen – Jeneverbessen

Voor deze cocktail gebruiken we een longdrink glas. We vullen dit glas met ijsblokjes en voegen Caorunn gin toe. Vervolgens rollen we de limoen een beetje met de palm van onze hand zodat de sappen goed vrij komen. Wanneer we dit hebben gedaan snijden we deze vrucht in 4 gelijke, dungesneden deeltjes die we over het glas verspreiden. Hierna kan de Fevertree Classic aan het geheel worden toegevoegd en vervolgens komen de jeneverbessen (drie volledige stuks per glas) aan bod.

Nog meer Gin?

En de ginfans onder ons worden echt verwend de laatste tijd, binnenkort is er immers een heuse Ginbeurs. De Gin Fair, georganiseerd door Miraflor, vindt plaats in het Antwerpse Felixpakhuis op 28 en 29 april.