Europeanen doen onvoldoende aan pensioenplanning
Foto: jobat.be
Veel Europeanen hebben geen zicht op het inkomen dat zij zullen hebben wanneer zij stoppen met werken. Dat het belangrijk is om de eigen financiële toekomst veilig te stellen, blijkt nog niet iedereen voldoende te beseffen.

Een studie van ING Investment Management (ING IMG) bij 5.500 mensen uit 11 Europese landen wijst uit dat amper 30 procent van de ondervraagde Europeanen een pensioenregeling heeft. Toch wil iets minder dan de helft (49 procent) van de Europese bevolking met vervroegd pensioen. 59 procent beseft wel dat het tijd wordt om het pensioen te plannen.

“Onze bevindingen zijn zorgelijk. Als mensen niet op tijd starten met het plannen van hun pensioen, dan is de kans groot dat zij na hun pensioenleeftijd met grote tegenvallen te kampen krijgen. Ons onderzoek toont aan dat de meeste mensen erkennen dat hun staatspensioen niet voldoende zal zijn om van te leven. Het lijkt er echter op dat een gebrek aan vertrouwen in pensioenfondsen en professionele verzekeraars mensen ervan weerhoudt om hun pensioen verder aan te vullen”, aldus Ivar Roeleven, Managing Director Mutual Funds Europe, ING Investment Management.

>

>

>

>

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig