Nexus 4 toch te koop in België

Vlak voor de lancering van de Nexus 4 in België en Nederland vorig jaar besloot LG om het toestel toch niet naar onze contreien te brengen. Die beslissing wordt nu herzien, en deze uitstekende Android-smartphone is nu toch verkrijgbaar in een aantal winkels.

De Nexus 4 is de eerste smartphone uit de Nexus-reeks van Google die door LG werd gebouwd. Bij zijn introductie vorig jaar bleek deze pure Android-telefoon meteen een overweldigend succes. In die mate zelfs dat LG de lancering in een aantal landen noodgedwongen schrapte. Ook België en Nederland belandden toen op de sneuvellijst.

Het Nederlandse Androidworld komt nu met het nieuws dat de Nexus 4 alsnog in een aantal Belgische en Nederlandse winkels te koop zal worden aangeboden. ‘Wij zijn enorm blij dat het gelukt is om de Nexus 4 alsnog voor Nederlandse en Belgische Android-fans beschikbaar te maken gezien wij veel vragen van consumenten en veel lof van experts hebben ontvangen,’ zegt een medewerker van LG.

De LG Nexus 4 zal wel een flink pak duurder zijn dan in landen waar deze Android-smartphone rechtstreeks via de Google Play Store wordt verkocht. 469 euro moet de Nexus 4 hier kosten - in Duitse winkels vind je hetzelfde toestel meer dan honderd euro goedkoper. Voor dat geld krijg je er wel een beschermende bumpercase bij. LG zal ook enkel de versie met 16 GB opslagruimte introduceren. De Nexus 4 zal onder andere te koop zijn bij Coolblue, Saturn en MediaMarkt.

De Nexus 4 is een flinke 4,7-inch Android-smartphone met 2 GB werkgeheugen, een krachtige quad-coreprocessor en een 8-megapixelcamera. Toestellen uit de Nexus-reeks van Google hebben het grote voordeel altijd als eerste over de nieuwste Android-versies te kunnen beschikken.

Wij konden de Nexus 4 eerder al aan de tand voelen. Sla er onze bespreking gerust nog eens op na.