Federale politie hield grootschalige snelheidscontrole op autosnelwegen
Foto: 'cia Jansen

De federale politie heeft zondag tussen 14 uur en 22 uur een grootschalige snelheidscontrole gehouden op het hele Belgische autosnelwegennet. De resultaten van de nationale actie zullen pas maandagochtend bekend zijn. Overdreven snelheid blijft een van de belangrijkste oorzaken van ernstige en dodelijke ongevallen.

‘We hebben mobiele camera's langs de autosnelwegen geposteerd. Bij overtredingen stuurden we de gemotoriseerde politie achter de dader die begeleid werd naar een nabijgelegen parking. Daar stelden we dan proces-verbaal op', aldus woordvoerster Agnès Reis.

Deze snelheidscontroles kaderen in de acties NAWAY (National Action on Highway). Zo'n actie wordt gemiddeld maandelijks georganiseerd en legt de focus steeds op een andere inbreuk. ‘Dat kunnen controles zijn op het dragen van de gordel, het gebruik van de gsm, of rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Een doorgedreven snelheidscontrole doen we twee à drie keer per jaar.' Onaangepaste snelheid is samen met rijden onder invloed, en het niet dragen van de veiligheidsgordel een van de zogenaamde ‘killers'. (belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig