Penalty Hazard in laatste seconde tenietgedaan door valsspeler Suarez
Foto: REUTERS

Eden Hazard is met Chelsea 2-2 gelijk gaan spelen in Liverpool. De Rode Duivel zette wel een penalty om, maar in de laatste seconde van de toegevoegde tijd wist Luis Suarez nog gelijk te maken. De Uruguayaan mocht van geluk spreken dat hij nog op het veld stond.

In de eerste helft kwam Chelsea op voorsprong via een kopbal van Oscar. De Braziliaan toverde samen met Juan Mata en Eden Hazard in de eerste helft regelmatig mooie combinaties op de grasmat. Een onmondig Liverpool daarentegen kon in de eerste helft amper iets laten zien: Suarez stond voorin helemaal geïsoleerd.

Bij de rust liet Liverpool-trainer Brendan Rodgers Daniel Sturridge invallen. De voormalige speler van Chelsea zorgde met zijn beweeglijkheid meteen voor meer dynamiek bij de Reds en scoorde na 53 minuten zelf de gelijkmaker.

Verder draaide de tweede helft vooral rond Luis Suarez. Eerst veroorzaakte hij een penalty door een corner duidelijk met de hand tegen te houden, nadien beet hij bij een duel in de arm van Branislav Ivanovic.

De penalty van Chelsea werd omgezet door Eden Hazard, het is al het 7e doelpunt van het seizoen voor de Belg, die zo zijn nominatie voor de titel ‘Speler van het Jaar' in Engeland verzilverde. Zijn vervanging werd door de meegereisde Chelsea-supporters dan ook onthaald op luid boegeroep.

De onvrede van de Chelsea-fans over trainer Rafael Benitez zal alleen maar zijn toegenomen nadat Luis Suarez in de allerlaatste seconde de 2-2 voorbij Petr Cech kopte. De Uruguayaan had dan al lang onder de douche moeten staan, maar zorgde er met zijn treffer in ieder geval voor dat de strijd om de Champions League-kwalificatie spannend blijft.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig