Milquet naar VS om te zien hoe FBI en CIA terrorisme aanpakken
Foto: BELGA

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet is zondag naar de Verenigde Staten vertrokken. De komende drie dagen zal ze er verschillende contacten hebben met de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Ze wil er gaan bekijken hoe de VS de strijd tegen het terrorisme aanpakken.

Samen met Milquet reizen ook Catherine De Bolle, de Commissaris-generaal van de federale politie en André Vandoren, directeur van het OCAD (het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse) mee. Vandoren is de coördinator van het plan in de strijd tegen het radicalisme.

De komende drie dagen zullen Milquet en haar gevolg toplui van de FBI, CIA en andere veiligheidsdiensten ontmoeten ‘met het oog op een analyse van hun aanpak en techniek in de strijd tegen het terrorisme en het gewelddadige radicalisme'.

Op de agenda staan onder meer een ontmoeting met John Brennan, directeur van de CIA, met vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en de FBI. Ook zal Milquet de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, Janet Napolitano, spreken en zal ze een bezoek brengen aan de politie van Washington.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig