Bewoners Scheldekaaien verenigen zich tegen komst Sinksenfoor

De beslissing van het Antwerpse stadsbestuur om de Sinksenfoor dit jaar naar de Scheldekaaien te verhuizen, zorgt voor beroering bij de bewoners. Ze vinden het niet kunnen dat ze niet geraadpleegd werden en spreken van slecht bestuur. Een dertigtal van hen zijn zondag samengekomen en willen nu een advocaat onder de arm nemen.

Bewoner Eduard Buss hing zaterdag pamfletten aan de deuren in de buurt, met de oproep om eens de koppen bij elkaar te steken. ‘Ik heb achttien jaar aan de Gedempte Zuiderdokken gewoond en ik ben naar de Scheldekaaien verhuisd omwille van de Sinksenfoor. Nu, zes jaar later, staat die opnieuw voor mijn deur. Als het voor één jaar is, heb ik er geen probleem mee, maar wel als de foor hier de volgende twintig jaar zou staan. Er wordt wel gezegd dat de attracties zich aan 80 of 90 decibel moeten houden, maar het gekrijs van de mensen in die attracties gaat daar ver boven. Daar word je pas echt gek van.'

Om te vermijden dat de Sinksenfoor ook de volgende jaren op de Scheldekaaien georganiseerd zou worden, willen Buss en de andere bewoners hun protest nu al duidelijk laten blijken. Ze hopen ook op een reactie van het stadsbestuur, want daar kregen ze vooralsnog geen gehoor. ‘Ik vind het gewoon slecht bestuur. Onze mening werd nooit gevraagd en nu worden we ineens voor een voldongen feit gesteld. Alsof hier niet dezelfde problemen spelen als aan de Gedempte Zuiderdokken. De stad had al jaren naar een echte en goede oplossing kunnen zoeken', zegt een bewoner die liever anoniem wenst te blijven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig