Mogelijk verkeershinder door Antwerp Ten Miles

Automobilisten die in Antwerpen en omgeving moeten zijn, houden best rekening met de nodige verkeershinder. Door de Antwerp 10 Miles & Marathon worden de Kennedytunnel, de Waaslandtunnel en de Bolivartunnel geheel of gedeeltelijk afgesloten.

De deelnemers van de 10 Miles lopen zondagnamiddag door de Kennedytunnel. De tunnelkoker richting Gent zal hierdoor afgesloten zijn vanaf 13.45 uur tot 18 uur. Er zal dus voor het verkeer in beide richtingen maar één rijstrook beschikbaar zijn. Het Verkeerscentrum verwacht dan ook files op de Antwerpse ring en op de E17.

De verliestijd aan de Kennedytunnel liep vorig jaar in beide richtingen op tot twee à drie uur, zegt men bij het Vlaams Verkeerscentrum.

Bestuurders krijgen de raad om de omgeving van de Kennedytunnel te vermijden en een alternatieve route te nemen. Wie in Antwerpen zelf moet zijn, neemt best de tram op een Park & Ride-parking aan de rand van de stad.

Ook de Bolivartunnel wordt tussen 12 en 18 uur afgesloten voor het verkeer dat staduitwaarts rijdt. Verkeer dat de stad in moet, blijft wel mogelijk.

De Waaslandtunnel wordt sinds 9 tot 11 uur en van 14 tot 19 uur volledig afgesloten voor alle verkeer. De Antwerpse binnenstad - het gebied tussen de Leien en de kaaien - is autoluw tussen 9.30 uur en 18 uur.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig