Hollande minder populair dan Sarkozy op dieptepunt
Foto: AFP

Slechts een op de vier Fransen is tevreden over het werk van president Francois Hollande. Dat blijkt uit een nieuwe peiling die in de krant Le Journal du dimanche is verschenen. Met die score doet de president het minder goed dan zijn voorganger Nicolas Sarkozy op diens absolute dieptepunt.

Hollande verloor in maart nog eens zes procentpunten en geniet nog de steun van 25 procent van de ondervraagden. Twee procent is ‘zeer tevreden' en 23 procent ‘eerder tevreden'. Daartegenover staan 38 procent ‘eerder ontevreden' en 36 procent ‘zeer ontevreden' Fransen.

De president scoort daarmee slechter dan zijn voorganger Nicolas Sarkozy. Diens populariteit bereikte in april 2011 een dieptepunt in de peilingen. Sarko kon destijds nog bogen op 28 procent voorstanders en ‘slechts' 70 procent van de ondervraagden toonden zich toen ontevreden over zijn beleid.

Hollande blijkt volgens de krant vooral steun te verliezen bij de sympathisanten van zijn eigen Parti Socialiste. Ook premier Jean-Marc Ayrault maakt overigens een val in de populariteitspoll, die is uitgevoerd tussen 11 en 19 april.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig