Brussels Airlines weigert dieren met platte snuit
Foto: rr

Honden en katten met een platte snuit zijn niet toegelaten op de vliegtuigen van Brussels Airlines. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag. Zulke dieren kunnen tijdens de vlucht ademhalingsproblemen krijgen.

Blijkbaar is het risico groot dat dergelijke dieren oververhit raken door ademhalingsmoeilijkheden.

Volgens woordvoerder Geert Sciot van Brussels Airlines nam de maatschappij de maatregel al enkele maanden geleden, maar is nu een brief naar de reisbureaus gezonden om hen er nogmaals op te wijzen. ‘Te vaak zagen we op de luchthaven dat mensen zich aanboden met een hond of een kat die niet mee mocht aan boord.'

Sciot beklemtoont dat de beslissing genomen is op vraag van dierenartsen. ‘Kleine huisdieren gaan aan boord in een reiszak. Maar voor bepaalde soorten blijkt die te benauwend waardoor ze ademhalingsproblemen krijgen.'

Brussels Airlines is niet alleen met deze maatregel. Bij Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zijn honden met een platte snuit al een jaar of twee verboden.

De helft van de honden die tijdens vluchten omkomen, blijken dieren te zijn met een platte snuit. Het gaat vooral om bulldogs, maar ook om boxers, pekinezen en kruisingen. Bepaalde kattenrassen, zoals de exotische en de Perzische korthaar, kampen met hetzelfde probleem.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig